Wie is die gesplete beskrywing, kenmerke, nuttige eienskappe, foto's

Shrew - een van die tipes shrews. Ten spyte van die konstante nabyheid van die persoon, is dit baie moeilik om te sien as gevolg van die geheimsinnige lewenswyse.

Baie gereeld geskeer verwar met die muisDie hoofverskil is egter 'n smal verlengde snuit. Die dier is nie 'n plaag nie, maar help om teen verskeie insekte te veg.

voorkoms

Die geslepen genus sluit ongeveer 130 spesies in, wat van mekaar verskil, nie net in hul habitat nie, maar ook in grootte. Dit is klein diere, waarvan die kenmerkende eienskappe die lang stert en verlengde snuit is.

Liggaamsgrootte kan wissel van 5 tot 10 cm, afhangende van die spesie. Stert - van 3,5 tot 7,5 cm. Gewig - van 2,5 tot 15 gram.

Die hele liggaam is bedek met fyn donker hare, in die meeste spesies - bruin-grys. Belly - lig. Die stert het 'n laag in die vorm van dik kort hare.

Toppe van tande het bruinrooi kleur - danksy die dier het sy naam gekry. Hoe groter die tande egter, hoe sterker word die tande in haar, en hierdie kleur kan geleidelik verdwyn. Tandformule skroef: snytande 3/2, tande 1/0, premolare 3/1, basiese 3/3.

Die ore is klein, steek byna nie bo die oppervlak van die jas uit nie. Die oë is swart, maar as gevolg van die oorwegend ondergrondse lewenstyl, is die visie swak en swak ontwikkel.

As gevolg hiervan, die dier soek na kos met 'n kragtige reuk of echolokasie.

Shrews - een van die oudste die takke van soogdiere, en hul tande het 'n duidelike verdeling in hase, snytande, inheemse.

Help! Alle diere van hierdie spesie het 'n sterk reuk van muskus, daarom het baie roofdiere, nadat hulle die kakie gevang het, geweier om dit te eet en te verlaat.

Dierafdrukke is vlak, klein, gewoonlik in pare gereël. As daar geen harde kors op die sneeu is nie, bly daar 'n duidelik sigbare druk van die stert.

Verspreiding en voortplanting

Shrews is algemeen in baie lande. Meestal word hulle in Noord-Amerika, Noord-Asië en Europa aangetref.

Dit is die mees algemene soort skok wat in enige omstandighede kan lewe - bosse, bosstap, toendra, soms selfs in die vloedvlakte van steppe riviere en wei. Vlak nie op vleilande nie.

Daar is ongeveer 15 spesies in Rusland wat moeilik van mekaar onderskei kan word. Die belangrikste kenmerke hier is die besonderhede van die struktuur van die liggaam en die geslagsdele.

Hulle woon oral, vanaf Moskou en eindig met die Primorsky Territory en Sakhalin.

In die taiga-sone is die normale aantal diere in die omgewing van 200-600 individue per hektaar, onder toestande van toendra - 3-5 keer minder.

Die gemiddelde lewensduur van die shrew is 1-1,5 jaar. Dit begin om te vermenigvuldig in die tweede jaar, onmiddellik na die einde van die winterperiode.

Skep neste in die vorm van 'n bal plantstingels, wat onder die stompe en wortels van bome geleë is. Swangerskap duur gemiddeld 20 dae.

Jong individue verlaat die nes op die 20ste dag na die geboorte. Gedurende die seisoen verlaat die skeur 3 rommelstrokies, en in die eerste is daar 8-10 pups, en in die laasgenoemde - slegs 3-4. Die tweede rommel verskyn nadat die volwassenes die nes van die eerste verlaat het.

Lewenswyse

feeks aktief gedurende die jaaren hulle verduur die winter sonder winterslaap. Gedurende die dag spandeer hulle baie skemering en snags.

Alhoewel die dier ingaan genus van shrews, onafhanklik bou dit nie gate nie, maar maak gereedgemaakte doolhowe van ondergrondse diere, molle, natuurlike krake en druppels in die grond.

Hulle kan passages onder die bosvloer en in die dik sneeu (deursnee 2 cm) deurgaan.

In die winter styg hulle feitlik nie onder die sneeu nie, maar as dit onmoontlik is om inseklarwes van bevrore grond te grawe, beweeg hulle langs die oppervlak op soek na plantsaad.

Help! In die afwesigheid van kos sterf oor 'n paar uur.

Die slypskroef het 'n baie hoë metaboliese tempo - dit eet tot 150% van sy liggaamsgewig, 15 gram dierlike kos of 20 gram vis per dag.

Die frekwensie van eet hang af van die grootte - hoe kleiner die dier, hoe meer moet jy eet. Byvoorbeeld, 'n klein slinger moet 78 keer per dag kos eet!

Gedurende die winterseisoen neem die volume sade en plantvoedsel in die dieet toe. Daar is gevalle van opberging in hierdie tyd van erdwurms.

Ook vir suksesvolle oorwintering is daar aangebore beskermingsprosesse. In die herfsperiode is daar 'n ernstige afname in liggaamsgewig en die volume daarvan, wat alle interne organe insluit, insluitend die brein.

In die lente, voor die aanvang van die broeiseisoen, keer die liggaam terug na sy normale grootte.

foto

Sien hieronder: Shrew foto's

Kenmerke van ander knaagdiere

Shrew dikwels verwar met muise. Hul vernaamste verskille is klein oë, 'n lang verlengde snuit met onopvallende ore, 'n rooierige tint.

Voordeel en skade

Shrews is hoofsaaklik insekvretende diere en beskadig dus gewoonlik nie landbougrond nie.

Maar hulle kan in die winter Wade in huise, skure, skure om kos te soek, soos plante (sade), soos die larwes van slapende insekte.

Sommige boere beskou die skroef as die oorsaak van 'n groot aantal myke op die grasperke of beddens. Maar hierdie dier kan hulle nie alleen grawe nie, want die potte is nie ontwerp om te grawe nie!

Terselfdertyd, deur die voortdurende soeke na kos, vernietig die dier 'n groot aantal insekplae, insluitend dié wat in die rommel en in die boonste grondlaag oorwinter.

sy basiese dieet Hulle bestaan ​​uit wurms, larwes, spinnekoppe, houtluise, insluitende sulke plae soos slakke, khruschi, beervisse, blaarkewers, weevils, motruspes en skoenlappers.

In geval van 'n sterk honger, val die kakel die kewers of klein muise aan.

BELANGRIK! As die begeerte om van die dier in die gebied ontslae te raak, steeds die voordele wat dit kan bring, is dit die beste om nie-fatale metodes te gebruik - byvoorbeeld, ultrasoniese afweermiddels.

gevolgtrekking

feeks - Dit is klein diere uit die familie van shrews. Hulle is algemeen in baie dele van die wêreld, woon in feitlik die hele gebied van Rusland. Hulle bou nie hul eie beweeg deur middel van gereedgemaakte ondergrondse gedeeltes van ander diere nie.

Hulle voed op insekte en hul larwes as bring groot voordele huis en plaas. Oes kan slegs geraak word as daar 'n ernstige tekort aan voer is.